Kompromisszummentes virtualizált munka

NVIDIA vGPU

Az NVIDIA vGPU megoldásaival a távoli, virtualizált munka lehetővé válik a munkatársak számára, még a legnagyobb teljesítményigényű alkalmazások esetében is.

A hibrid munkavégzés virtualizációs kihívásai

Az alkalmazások, illetve a teljes asztali környezetek virtualizált formája (VDI) már régóta léteznek. Használatukkal bármilyen eszközről ugyanazt a munkaterületet érhetjük el, és úgy tudunk távolról dolgozni, hogy az adataink nem hagyják el a céges adatközpontot. Ezért napjainkban, mikor az otthoni munkavégzés egyre elterjedtebb, sose volt aktuálisabb ez a megoldás.

Sokak első élménye a technológiával kapcsolatban azonban a csalódás, aminek az oka nagyon egyszerű. Amikor az alkalmazásokat és az asztali számítógépeket először virtualizálták, a GPU-kat, azaz a grafikus feldolgozó egységeket, kihagyták a képletből. Ez azt jelenti, hogy az összes rögzítési, kódolási és renderelési feladatot, amelyet hagyományosan egy fizikai eszközben lévő GPU-k végeznek, azt a virtualizált CPU-nak kellett ellátnia. Noha néhány alapvető alkalmazáshoz funkcionális volt, soha nem érte el igazán a szükséges felhasználói élményt és teljesítményszintet. Tovább nehezítette a helyzetet, hogy manapság már szinte minden alkalmazás használ grafikus gyorsítást, így a legegyszerűbbnek tűnő programok is egyre komolyabb grafikai igényeket támasztanak.

Ezért hatalmas mérföldkő az NVIDIA virtuális GPU (vGPU) technológiája, mely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kiemelkedő virtuális élményt nyújtsanak felhasználóik számára. Legyen szó akár irodai és csapatmunkát segítő alkalmazásokról, professzionális tervező (CAD, CAE, BIM stb.) és vizualizációs alkalmazásokról, több monitoros munkáról, vagy akár nagyfelbontású videók lejátszásától, úgy tapasztalhatjuk meg a távoli munkavégzés folyamatát, mintha csak a saját, nagyteljesítményű asztali számítógépünkön dolgoznánk.

Alkalmazások és VM-ek

Menedzsment és monitoring

NVIDIA Compute Driver,
NVIDIA Grafikus Driver, vagy
NVIDIA Enterprise Driver

vGPU-k

NVIDIA Virtualizációs szoftver

Hypervizor

NVIDIA GPU

Szerver

NVIDIA vGPU rendszer felépítése

Miért válaszd az NVIDIA vGPU megoldásait?

Lehetővé teszi, hogy a földrajzilag egymástól távol elhelyezkedő munkatársak valós időben, határok és korlátok nélkül működjenek együtt.

Lehetővé teszi új virtuális munkaállomások gyors kiépítését a fizikai munkaállomások idejének és költségeinek töredéke alatt.

Lehetővé teszi az alkalmazásokhoz és adatokhoz való hozzáférést bárhonnan, bármilyen eszközről, nagyszerű felhasználói élmény mellett.

Segít optimalizálni azokat a munkafolyamatokat, amelyek gátolják a felhasználók hatékonyságát és korlátozzák az üzleti agilitást.

A GPU-gyorsítású VDI-vel megfelelhet a modern digitális munkahelyekkel szembeni elvárásoknak és alkalmazások egyre növekvő grafikai igényeinek.

Az NVIDIA vGPU szoftver olyan eszközöket tartalmaz, amelyek segítik a virtualizált környezet proaktív kezelését és felügyeletét, az optimális erőforrás-kihasználást.

Tehermentesíthetjük a szerver processzorát a grafikai feladatok alól, így tipikusan akár 60%-kal több felhasználó tud ugyanazon a kiszolgálón egy időben dolgozni.

Segítségével biztosíthatjuk az üzletmenet folytonosságát és biztonságát. Hatékonyabb az adatbiztonság és a zsarolóvírusok elleni védekezés is.

Javasolt NVIDIA vGPU megoldásaink

Az NVIDIA professzionális grafikus alkalmazások futtatására optimalizált GPU-k széles választékával rendelkezik. A virtuális munkaállomások kialakításakor úgy érdemes megválasztani a felhasználandó GPU-t, hogy lehetőség szerint minél jobban illeszkedjen a felhasználók tevékenységéhez, a feladatok ellátásához szükséges videóteljesítményhez.

Általános irodai munkavégzés

  • Felhasználás módja: Kliens
  • Virtuális GPU Szoftver verzió:
    NVIDIA Virtual PC
    NVIDIA Virtual Apps
  • Javasolt GPU:
    NVIDIA A16, A2 vagy L4

Kreatív és professzionális felhasználás

Mesterséges intelligencia, DL, és HPC